Veghelse fietsenmaker doet mee aan Europacup Tweewielers

Sjors Ketelaars, fietsenmaker in Veghel en student aan het KW1C, neemt namens Nederland deel aan het EK Tweewielers in Tsjechië. Een internationaal toernooi voor mbo-studenten van de opleidingen Fietstechniek en Motorfietstechniek.

Ketelaars is samen met Wesley Opheij gekwalificeerd door het Koning Willem I College in Den Bosch om Nederland te vertegenwoordigen in de categorie Fietstechniek. “Het is echt geweldig om dit mee te mogen maken.”

De mbo-student heeft inmiddels al de nodige ervaring opgedaan met het repareren van fietsen. Bij zijn werkgever Aart Tweewielers zijn ze dus ook niet verbaasd dat dat hun werknemer is uitgekozen. “Sjors is consequent in zijn werk en heeft aandacht voor het product. Dat geeft wel aan dat hij zijn werk serieus neemt”, vertelt Aart van Egdom.
In Tsjechië moet de fietsenmaker het opnemen tegen onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wat voor opdrachten hij moet uitvoeren, is nog onduidelijk en dat heeft invloed op de voorbereiding. “Ik probeer gewoon vooraf dingen uit te voeren die ik mogelijk kan tegenkomen op het EK”, vertelt Ketelaars.

De Erpenaar is het dan ook voorzichtig bij het inschatten van zijn kansen op een overwinning. “Ik weet het niet. Ik denk dat ik een redelijk kans maak, maar dat hangt ook af van wat ik moet doen.”

Het Europees Kampioenschap vindt van 4 tot en met 6 maart plaats in Brno.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *