Winnaar tourpool 2011

‘Het blijft een kwestie van geluk’

VEGHEL – het was een close finish, maar Cadel Evans, winnaar van de Tour de France, bezorgde Mickel van den Akker dit jaar de zege in de Tour-pool van Stadskrant/Kliknieuws Veghel. Hij kreeg zijn prijs, een Puch Trekking Bike model Country, dinsdag overhandigd bij Aart Tweewielers in Veghel, dat de fiets beschikbaar stelde.

Aart van Egdom overhandigt de fiets aan Mickel van den Akker (en aan diens tweeling Boet en Mex). Rechts staat Bart Staal, media-adviseur van Stadskrant Veghel, dat de Tourpool organiseerde. (foto: Margot van Kleef)
Het was een ‘close finish’ voor de inwoner van Zijtaart. Vrijdag, vóór de finish in Parijs, stond Van den Akker nog tweede op de ranglijst van Stadskrant/Kliknieuws Veghel. Door de constante prestaties van de Australische renner Cadel Evans sprokkelde Van den Akker voldoende punten bij elkaar om zijn Ger van de Wijdeven uit Sint Oedenrode op de meet voorbij te streven. “Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan de renners. Je goed nadenken over wie je opstelt, maar het blijft vooral een kwestie van geluk.”Bij Aart Tweewielers aan de Gasthuisstraat vond dinsdag de prijsuitreiking plaats. Van den Akker kreeg zijn nieuwe tweewieler overhandigd van eigenaar Aart van Egdom. “Dit is hartstikke mooi. Ik ben er blij mee”, vertelt de Jumbowerknemer, die iedere dag van Zijtaart naar Veghel fietst.